subota, 28. svibnja 2011.

ANKARA TRAŽI BRZU PRAVDU ZA RATKA MLADIĆA


Premjer Republike Turske:
Recep Tayip Erdogan (WPP 2011)
NEW YORK, (Webpublicapress) -- Uvidjajući medju prvima, i ispravno stavljajući to na prvo mjesto, odmah uz važnost sadisfakcije za žrtve svih pokolja u BiH iza kojih je rukopis ratnog zločinca Ratka Mladića, turski premjer Tayip Recep Erdogan zatražio je Haaškog tribunal - da odmah kazni "svirepog ubojicu" Mladića, prenose svjetske novinske agencije.
Premijer Turske Režep Tayip Erdogan pozvao je u subotu Haški tribunal da bez odlaganja -- kazni bivšeg  zapovjednika vojske RS: "Želimo da Ratku Mladiću sudi međunarodni sud i da mu odmah izrekne kaznu", rekao je turski premijer na predizbornom skupu u pokrajini Hataj nazivajući tog haškog optuženika "svirepim ubojicom".


BRZA PRAVDA ZA SVIREPOG UBOJICU

Ne bez razloga, Erdogan se svrstao uz sve one koji već dugo upozoravaju na providnu taktiku optuženika za ratne zločine poput Radovana Karadžića ii notornog Vojislava Šešelja, koji koriste svaku priliku za odugovlačenjem procesa, čime se troše ogromni resursi UN-a, a žrtve pravda kasni na štetu žrtava.

"Naravno da ne možemo da vratimo izgubljene, nedužne živote, ali uhićenje ovog svirepog ubice donekle ublažava naš bol", rekao je Erdogan.

KONZISTENTNA ANKARA

Iako održava odlične odnose sa službenim Beogradom, Turska ostaje konzistentni kritičar kašnjenja suradnje srbijanskih vlasti sa Tribunalom UN-a u Haagu. Bez ikakve ambivalencije, inače poznat – kao političar bez dlake na jeziku, Erdogan je to svojom posljednjom izjavom pokazao. Vjerovati je da će vlada u Ankari nastaviti biti factor koji utiče na adekvatno zadovoljenje pravde prema žrtvama u BiH, što je najveći preduvjet za brži process rekoncilijacije.

E.A.

Nema komentara:

Objavi komentar