subota, 28. svibnja 2011.

U DRINU SA VIŠEGRADSKE ČUPRIJE SPUŠTENO 3000 RUŽA ZA MLADIĆEVE ŽRTVE




Bosanska patnja
se nastavlja



(WPP/Web) -- Dok je svijet zaokupljen vijestima o uhićenju ratnog zločinca ratka Mladića, te 
odbrojavanjem sati do njegovog izručenja Haapkom tribunalu za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji, u Bosni se - na najdostojanstveniji način nastavljaju pominjati žrtve pokolja Mladićeve soldateske. 
Simboličnim bacanjem u Drinu 3.000 ruža za 3.000 ubijenih Bošnjaka Višegrada u subotu je obilježena godišnjica stradanja Bošnjaka u ovom gradu. Žrtve Ratka Mladića još uvjek žive u sjećanjima najmilijih.


Članovi obitelji stradalih u Višegradu okupili su se i u subotu na mostu Mehmed-paše Sokolovića, mjestu stradanja višegradskih Bošnjaka, da odaju počast svojim najmilijima.






Komemorativnom skupu prisustvovale su i predstavnice Udruženja "Žene u crnom" iz Beograda. Simboličnim bacanjem u Drinu 3.000 ruža za 3.000 ubijenih Bošnjaka Višegrada u subotu je obilježena godišnjica stradanja Bošnjaka u ovom gradu.Članovi porodica stradalih u Višegradu okupili su se i u subotu na mostu Mehmed-paše Sokolovića, mjestu stradanja višegradskih Bošnjaka, da odaju počast svojim najmilijima.




Komemorativni skup održan je u organizaciji Udruženja obitelji nastradalih Bošnjaka "Višegrad 92". Nekoliko stotina Bošnjaka, pristiglih autobusima iz Sarajeva i Goražda, nakon vjerskog obreda, bacilo je cvijeće sa Ćuprije u Drinu. Predsjednica Udruženja "Višegrad 92" Hedija Kasapović rekla je novinarima da zločine ne treba zaboraviti, a da zločinci moraju biti kažnjeni.

Komemorativnom skupu prisustvovale su i predstavnice udruge "Žene u crnom" iz Beograda. Nakon komemoracije, na mezarju na Stražištu sahranjeni su posmrtni ostaci 17 poginulih Bošnjaka eshumiranih iz jezera Perućac i s drugih lokacija.

Nema komentara:

Objavi komentar