srijeda, 10. kolovoza 2011.

BRITANSKI PISAC OČITAO BUKVICU NOVINARKI BBC-a


Darcus Howe protiv BBC-a
(Nacional Zagreb) -- Britanski BBC je doživio neočekivanu blamažu tijekom prijenosa uživo sa londonskih ulica na kojima ovih dana vladaju neredi. Reporter je naišao na televizijskog voditelja i pisca Darcusa Howea, zamolivši ga za komentar o neredima, no da su na BBC- u znali kakav će komentar dobiti, sigurno ga ne bi ni tražili. Howe potječe sa Trinidada i Tobaga i sam je sedamdesetih sudjelovao u protestima i bio uhićen kao pripadnik Crnih pantera.
Howe je svojevremeno organizirao marš za prava crnaca 1981. nakon čega postaje novinar i svoje emisije je posvetio upravo problemima koje imaju manjine u Velikoj Britaniji.

Darcus Howe potječe sa Trinidada i Tobaga i sam je sedamdesetih sudjelovao u protestima i bio uhićen kao pripadnik Crnih pantera. Organizirao je marš za prava crnaca 1981. nakon čega postaje novinar i svoje emisije je posvetio upravo problemima koje imaju manjine u Velikoj Britaniji.
Prilikom prijenosa uživo voditeljica BBC-eve emisije (pogledajte video) ga je upitala je li šokiran onime što se događa na ulicama Londona, na što je Howe odgovorio da nije šokiran jer policija i vodstvo države nemaju pojma o ničemu, a mladi bijelci i mladi crnci im samo pokušavaju reći što im se događa u ovoj zemlji, no nitko ih ne želi slušati.
Voditeljica ga je nakon toga prekinula i pitala podržava li on nerede, a on je na primjeru svog unuka objasnio kako se policija nekorektno ponaša prema mladim crncima. V
Voditeljica mu je odgovorila kako nema opravdanja za ovakve nemire, a Howe je odgovorio da to nisu neredi nego ustanak masa i upitao ju je gdje je bila 1991. kad se dogodio Brixton. Rekao joj je i da se ovo ne događa samo u Londonu nego i u Siriji, Trinidadu , Liverpoolu..
Već uzrujana, voditeljica mu je prigovorila da je i on nekada sudjelovao u neredima pa mu to nije nepoznato, na što joj je Howe rekao da zvuči idiotski, da su to demonstracije, a ne neredi i zatražio je od nje da pokaže malo poštovanja prema crncima i prema njemu. 
Nakon ovog Howeovog komentara voditeljica je nezadovoljno odjavila iintervju.

Nema komentara:

Objavi komentar