srijeda, 20. srpnja 2011.

U SRBIJI JOŠ OD 2006. ZNALI GDJE SE KRIJE GORAN HADŽIĆ

Nenad Čanak ne vjeruje Tadiću!
(Nacional/Webpublicapress) -- Još tijekom 2006 godine lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak govorio je kako se Goran Hadžić skriva u Fruškoj gori, odnosno u manastirima na tom području. "Njega drže tu, u manastirima u Fruškoj gori, što - pod navodnicima - nitko ne zna. I onda će se intervencijom policije, koja će efikasno reagirati, odjednom Hadžić pojaviti pred licem pravde, a Srbija će tako, navodno, demonstrirati suradnju s Haškim tribunalom", rekao je Čanak još prije pet godina.

ZAVRŠENA IGRANKA?
Kao što je poznato, Hadžić je u srijedu (20. srpnja 2011) uhićen upravo na tom području, mada je srpski predsjednik Boris Tadić demantirao iznformaciju da je posljednji haaški bjegunac uhićen između vojnog objekta i manastira Krušedol. Zbog medijskih napisa starih pola desetljeća, mediji su krenuli povlačiti paralele sa slučajem Ratka Mladića, budući da se o njegovom skrovištu, u kojem je ovaj na koncu i uhićen, pisalo godinu dana prije toga.
Senad Avdić iz Sarajeva - upozoravao Beograd!
"Vlada Srbije ga je uhapsila tamo gdje ga je i ostavila", napisao je tom prilikom Senad Avdić, urednik Slobodne Bosne iz Sarajeva. Avdić, koji je još prije godinu dana pisao o tome kako se Mladić krije blizu Zrenjanina, spada u one dobro obavještene novinare -- koji su se oslanjali na pouzdano obavjještene izvore cijelo vrijeme oglašavali upirući prstom na "tajne jazbine" optuženih za ratne zločine u Srbiji, na što se srbijanske vlasti - nažaolost nisu osvrtale.
OTKRIĆE "SLOBODNE BOSNE" 
Iako srbijanski predsjednik Tadić negira, da su vlasti u Beogradu znale gdje su se "krili" ratko Mladić, i evo sada svježe uhićeni Goran Hadžić, analitičari upozoravaju, da datumi njihovog privodjenja u Beograd i ekspresna isporuka Haaškom sudu - bar koincidira sa političkom ofanzivom Srbije prema Europskoj uniji (EU), kao i pokušaju da se olakša srbijanska pozicija u pregovorima sa Kosovom, koje sponzorira EU. 
Očito, u "principijelnoj" politici koja "vodi računa o žrtvama", te "moralnoj obvezi" prema Haagu (ICTY) - na čemu u svom narativu insistira Boris Tadić, ključna bi riječ mogla biti Kosovo. Jer, Kosovo je za Srbiju odavno moneta za političko prepucavanje. Kao i drugi srbijanski političarin i Tadić zna da pred domaćom javnoššću ne smije da se igra oko "Kosova i Metohije", iako će se i ta iluzija u dogledno vrijeme razbiti od sasvim oštre ivice realpolitike, kojoj balkanski političari u zadnje vrijeme preferiraju. 
(Erol Avdović)

Nema komentara:

Objavi komentar